Nya fynd har gjorts i sökandet efter Lelle Hildebrand

Missing people letade i Sölvesborg under söndagen

SKÅNE/BLEKINGE. Under söndagen genomförde Missing people en ny skallgång för att leta efter den försvunne turnéledaren Lelle Hildebrand. Den här gången i Sölvesborg där han försvann för 19 år sedan. Enligt Missing people har "vissa fynd" gjorts.

Av
Anja Degerholm

– Jag kan väl säga att vi har gjort fynd som har lämnats till polis, men om det är relevant för fallet Lelle Hildebrand vet vi ju naturligtvis inte, säger Kristina Hjalmarsson som är administrativ chef inom Missing People i Blekinge, till SVT Nyheter.

Lelle Hildebrand sågs senast i livet på rockklubben Kartago i Sölvesborg den 25 januari 1999. Och det var i närheten av det området som söndagens sökinsats gjordes. Totalt deltog runt 25 personer från Missing people i både Skåne och Blekinge, och tillsammans sökte de av ett område på fyra hektar under fyra timmars tid. Enligt BLT deltog även två hundpatruller och en metalldetektorspatrull.

– Vi delar in patruller per 10 personer. Sen delar vi upp sökandet i olika sektioner. En sektion ska i regel ta omkring två timmar att söka igenom så att sökarna hinner ta sig tillbaks och vila också, säger Tommy Alvinsson, operativ chef för sökinsatsen, till BLT.

Missing people har gjort flera sök efter den försvunna turnéledaren. Bilden är från april i år då området vid sjön Immeln söktes av.

Missing people har gjort flera sök efter den försvunna turnéledaren. Bilden är från april i år då området vid sjön Immeln söktes av. Foto: Scanpix/Ritzau/Johan Nilsson

Polisens kalla fall-grupp arbetar sedan en tid tillbaka med fallet. Sedan dess har flera sök efter den försvunna turnéledaren gjorts, bland annat vid sjön Immeln utanför Kristianstad. Danska polisen har också deltagit med specialtränade nedgrävningshundar.

Publicerad 18 June 2018 09:39