Sammy fick avslag på regskylten BE SEXY

"Jag förstår inte vad det är som är så stötande"

BROMÖLLA.

När Sammy Karlsson skickade in en önskan om ändring av registrerigsskylt till Transportstyrelsen hade han inte en tanke på att han skulle kunna få avslag. Men det fick han. De ansåg nämligen att BE SEXY som teckenkombination var stötande.

– Jag förstår det faktiskt inte. Vad är det som är stötande egentligen. Hade det stått en åsikt eller något annat olämpligt hade jag förstått det. Det finns så mycket i dagens samhälle som är stötande men vem skulle stötas av den här skylten? Be Sexy syftar ju på att det är en fin bil, det är bilen som är sexig inte jag, säger Sammy Karlsson och menar att texten också skickades in med glimten i ögat.

Dessutom är dagens registreringsskylt B6 Y. Vilket innebär att för den som läser registreringsskylten så står det redan idag "Be sex y".

– En personlig registreringsskylt gäller i tio år så nu när det var dags att registrera om så tänkte jag att jag skulle vara lite tydligare och skriva ut orden istället så att alla förstår. Men nu ser det ut som jag får tänka om.

När avslaget från Transportstyrelsen kom så la Sammy Karlsson ut en förfrågan på Facebook och bad om förslag på fyndiga skyltar. Och fick då in en rad bra förslag.

– Jag kör en hel del i Europa och vill gärna ha något på engelska men jag har fått in många svenska förslag 0koll och välväxt tyckte jag var ganska bra. Men var drar Transportstyrelsen egentligen gränsen. Min bror har PANK på sin registreringsskylt, hade det varit stötande om det suttit på en stor fin bil?

Enligt Transportstyrelsens beslut får en personlig fordonsskylt inte utformas så att den kan bedömas medföra olägenhet eller väcka anstöt. I motiveringen till avslaget skriver de att Sammy Karlssons teckenkombination kan uppfattas som stötande. Transportstyrelsen avslår därför begäran.

– Det är en himla grann bil så jag får väl tänka ut något annat det kan stå på den som passar helt enkelt, säger Sammy Karlsson.

Publicerad 17 June 2018 06:00