Manchesters forne stjärnanfallare tränar MFF

"Av någon anledning är man på en tiondeplats"

MALMÖ. Han har en karriär bakom sig som anfallare i Manchester City och har tränat norska och engelska klubbar i 13 år. På tisdagen presenterades Uwe Rösler som ny huvudtränare för Malmö FF.

– Att få möjligheten att träna en klubb med en så rik historia gör mig naturligtvis stolt. Malmö är en bra fotbollsstad och MFF har en enorm potential. Jag hoppas på att kunna bidra till flera nya titlar, säger han i ett pressmeddelande.

Malmö FF har haft en tung säsong hittills. De regerande svenska mästarna ligger tia i tabellen och fick se sig utklassade i svenska cupfinalen. Till slut fick tränaren Magnus Pehrsson lämna sitt uppdrag.

Och nu tar alltså Uwe Rösler över rodret.

– Här är man vana vid att vinna men av någon anledning är man på en tiondeplats i ligan. Det är det vi utgår ifrån. Nu ska vi utvärdera läget och börja göra saker bättre med det kortsiktiga målet att vinna så många matcher som möjligt och klättra i tabellen. Jag ser fram emot att börja jobba med staben och spelarna.

Uwe Rösler är 49 år och föddes i Tyskland. Han har gjort många mål för Manchester City och tränat lag som Lillestrøm SK, Brentford FC, Wigan Athletic FC, Leeds United FC och Fleetwood Town FC.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén tror att Rösler är rätt man för uppdraget.

– Uwe Rösler är en stark och inspirerande person som vet vad han vill och kan förmedla det. Han är passionerad och ställer höga krav, samtidigt som han är trygg i sig själv och sitt ledarskap. Utifrån erfarenheterna från tidigare klubbar har han förmågan att relativt snabbt påverka resultaten i en ny klubb i positiv riktning.

Kontraktet gäller till och med 2020 och Rösler håller i sin första träning redan på torsdag.

Publicerad 12 June 2018 12:50

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen