Föräldrar skrev testamente veckan innan familjen hittades död

Två personer bevittnade handlingen

BJÄRRED. Sex dagar innan familjen hittades död i sin villa i Bjärred tecknade föräldrarna ett testamente om hur deras tillgångar skulle fördelas. Två vittnen skrev under på att föräldrarna var vid sina sinnes fulla bruk, rapporterar Kvällsposten.

På eftermiddagen den 9 januari hittades familjen om fyra död i sin villa i Bjärred. I ett avskedsbrev skrev föräldrarna att de valt att ta både sina egna och döttrarnas liv då de inte längre såg någon livskvalitet till följd av barnens medicinska tillstånd.

Nu visar det sig att föräldrarna veckan innan dödsfallen skrivit ett testamente. Barnen nämns inte i testamentet, men bröstarvingar har alltid rätt att få ut åtminstone sin laglott oavsett om de nämns eller inte. Testamentet har bevittnats av två vittnen som vid tillfället intygade att föräldrarna var vid sina sinnes fulla bruk, rapporterar Kvällsposten.

I testamentet skriver paret detaljerat hur deras tillgångar ska fördelas mellan familjens arvingar samt att rättigheterna till pappans bok ska övergå till en person.

Huruvida vittnena känt till innehållet i testamentet, eller om föräldrarnas uppförande gav upphov till någon oro, är oklart.

Polisens utredning om hur morden gått till är ännu inte klar. Svar väntas fortfarande från rättsmedicin och NFC.

Publicerad 12 June 2018 08:26

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen