Hon skapade en mötesplats för familjer och barnvakter

MALMÖ.

Jenny Löfstrand saknade ett enkelt sätt för familjer och barnpassare att mötas på. Hon startade därför två Facebooksidor, som på mindre än ett dygn fick fler än 100 medlemmar.

Jenny Löfstrand ligger bakom Facebooksidorna ”Barnvakt i Malmö” och ”Barnvakt i Skåne”.

– Jag saknade ett ställe där barnfamiljer och barnpassare snabbt och enkelt kan hitta varandra, utan ett medlemskap som kostar.

Hur har det gått?

– Bra. Mitt mål var att inom ett dygn efter att jag hade lagt upp sidorna ha fler än 100 medlemmar per grupp och jag hade långt över det. Och det utan att jag hade lagt till vänner och familj. Nu har Barnvakt i Malmö 322 medlemmar och Barnvakt i Skåne 450 medlemmar.

Hur administrerar du sidorna?

– Jag lägger bara till medlemmar, så det är inte så mycket jobb. Sedan letar jag upp Facebooksidor där jag kan göra reklam för sidorna.

Så du lägger dig inte i vad medlemmarna skriver?

– Nej, men som barnpassare rekommenderar jag att man skriver sin ålder, vad man jobbar med, erfarenhet av barn, tillgång till bil och så vidare. Men det är upp till var och en att skriva vad de vill i sin presentation och vad de vill ha betalt.

Har du själv använt sidan?

– Ja, det har jag. Jag har kommit i kontakt med två familjer som behöver hjälp. Jag har mina egna barn varannan vecka och jobbar som förskollärare. Jag gillar att ha barn omkring mig och saknar när jag inte har det. Dessutom är jag kontaktfamilj till en flicka, som jag träffar en helg i månaden.

Publicerad 27 May 2018 03:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen