Då visas Turning Torso upp

Hallå där!

Jan Andersson, som kommer att hålla i guidade visningar av Turning Torso i sommar.

Berätta om visningarna, vad kommer de att innehålla?

– Rubriken är ”Från vision till verklighet” och vi kommer att berätta allt – från när huset skulle byggas fram till idag. Visionen som man hade en gång var ju att man ville göra en byggnad av en skulptur och det kunde man ju. Vi berättar allt fram till dags dato då Turning Torso är vida känt runt om i världen och vunnit 14 priser, både internationellt och nationellt. För varje sak som jag berättar dyker det upp frågor där jag kan utveckla svaren och ge det där lilla extra. Det finns oändligt mycket att berätta. Jag har precis gjort en ny presentation.

Vad brukar vara mest populärt under visningarna?

– I mina föredrag brukar jag alltid blanda fakta med anekdoter. Jag känner av vad åhörarna vill ha och vad de har för intressen. Vissa vill ha mer fakta och andra vill ha det mer lättsamt. Jag har hållit i 120 000 föredrag så jag har lärt mig att pejla av vad det är för stämning.

Var i Turning Torso hålls föredraget?

– Vi åker upp till toppvåningen, den 54:e. Där kan man också gå runt och titta, ta bilder och njuta av utsikten.

Visningarna görs på följande datum och tider: xxx. Den som vill boka plats gör det på telefonnummer 040-174500. Priset är 195 kronor för vuxna och 150 för barn. Vid varje visning finns det plats för 75 personer. Vissa av visningarna håller Jan Andersson i och andra sköts av guiden Joe Toroczkay, som är utbildad skådespelare.

Publicerad 26 May 2018 04:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen