Världens bästa senap tillverkas i Skåne

Vann guld vid det årliga världsmästerskapet i senap

ESLÖV. En amerikansk osötad senap med doft av lagerblad, anis och rosépeppar. Så beskrivs vinnaren i senaps-VM som tillverkas av Kavli i Eslöv. Det är första gången som en senap som är tillverkad utanför USA kniper en guldmedalj i tävlingen.

Av
Anja Degerholm

– Det känns fantastiskt att Johnny’s Yellow Mustard tillverkad i Eslöv, Sverige slår amerikanarna på deras hemmaplan! Amerikanarna äter ju mest senap i hela världen så de vet hur en god senap ska smaka, säger Frida Källgren, brand manager på Kavli i ett pressmeddelande.

Nyligen hölls senaps-VM för 25:e gången i Wisconsin, USA. Totalt utsågs vinnare i 16 olika kategorier och 300 senapssorter från hela världen deltog i tävlingen. Johnny’s Yellow Mustard vann guld i kategorin Classic Yellow Mustard.

Arrangörerna konstaterade att det är första gången i tävlingens historia som en utländsk senap tog hem vinsten: "This is the first time that a yellow mustard made outside of the United States has won the Gold. Congratulations! It's remarkable, you have made history!", skrev juryn i sin motivering.

Publicerad 21 May 2018 12:49

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen