Fem bränder på samma gata inom loppet av en timme

Två skolor drabbade

LUND. Räddningstjänst och polis fick under natten rycka ut till ett flertal bränder på Sankt Lars väg i Lund. Först började två separata sophus brinna vid Kunskapsskolan och därefter brann ytterligare två sophus på samma gata. Någon ska även ha tänt eld på ett plank vid Järnåkraskolan i samma område. Polisen har än så länge ingen gripen för bränderna som misstänks vara anlagda.

Inom loppet av en timme, med start strax innan klockan 02 på måndagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst till totalt fem olika bränder i området kring Sankt Lars väg i Lund, bland annat i anslutning till Kunskapsskolan och Järnåkraskolan.

– Någon eller några okända personer har tänt eld på sammanlagt fyra sophus. De fyra sophusen är nerbrunna och bränderna rubriceras som skadegörelse genom brand, säger Calle Persson, informatör på polisens ledningscentral.

Knappt en timme efter det första larmet om brand i sophus inkom larm om att det brann i en lastpall som stod lutad mot en förrådsvägg vid Järnåkraskolan i samma område.

– Den branden rubriceras som försök till mordbrand då spridningsrisken var stor, säger Calle Persson.

Polisen misstänker att det finns en tydlig koppling mellan bränderna, men är förtegna om huruvida det finns någon misstanke om vem eller vilka som ligger bakom.

– Vi får återkomma till det. men det finns absolut en koppling.

Publicerad 21 May 2018 07:20

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen