Sexolog startar mansbordell – intäkter ska gå till välgörenhet

Öppnar i Köpenhamn för att undersöka den danska marknaden

KÖPENHAMN.

Den danske sexologen Jakob Olrik öppnar nu på lördag en bordell med manliga prostituerade. Intäkterna ska gå till våldsdrabbade kvinnor.

Till helgen startar den danske sexologen Jakob Olrik en bordell i Köpenhamn där manliga prostituerade erbjuder sexuella tjänster. Enligt Olrik öppnar han verksamheten som ett experiment.

– Det är ett experiment för att se om det finns en marknad för mansbordeller, säger han till Ekstrabladet.

Enligt sexologen finns det en marknad i Japan för manliga prostituerade och han menar att det kan finnas marknad även i Danmark.

Men Jakob Olrik påpekar i intervjun med tidningen att han inte kommer att tjäna pengar på bordellen, då det finns ett mål med intäkterna.

– Pengarna går oavkortat till våldsdrabbade kvinnor, så ingen tjänar på det, säger Jakob Olrik i intervjun.

Enligt planen kommer det att fungera som på ett auktionshus, där kunder kommer att kunna lägga bud på männen. Bordellen kommer främst att rikta sig till kvinnor. Jakob Olrik menar att kvinnor är mer självständiga i dag.

– Jag är vanligtvis skeptisk till prostitution i allmänhet, eftersom det ofta är förknippat med någon mänsklig låg nivå och dåligt beteende. Å andra sidan finns också gråzon-prostitution, ofta förknippad med det faktum att det finns en stereotyp att det är en man som köper kvinnan. Nu har vi en ny era där kvinnan är självförsörjande och på många sätt har alla mänens tidigare privilegier bland annat sexuellt, säger han till Ekstrabladet.

I Danmark är prostitution avkriminaliserat, men det är olagligt att tjäna pengar på andras sexuella tjänster.

Publicerad 17 May 2018 14:11

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen