Promenad för hemlösa hundar

SKURUP.

Varje år anordnas hundpromenader på många håll i landet. Med promenaderna vill man belysa problemet med hemlösa hundar på Irland.

Av
Emma Brännman

Den 6 maj anordnas en hundpromenad till förmån för organisationen "Hundar utan hem" vid Svaneholm. Organisationen jobbar med att omplacera svenska hundar och tar hand om avlivningshotade hundar på Irland.

Enligt den riksomfattande organisationen Hundar utan hem avlivas årligen tiotusentals unga, friska hundar på Irland. Ungefär hälften av dem är greyhounds som avlats för kapplöpning men som inte springer in pengar. Resterande är familjehundar som någon har tröttnat på, skriver organisationen på sin webbplats.

Karin Wahlgren är den som anordnar hundpromenaden vid Svaneholm.

– Jag har själv tagit hand om en irländsk hemlöshund, som bor hos oss sedan januari. Han kom med buss hit och är väldigt glad och snäll. Jag brinner för djuren och tycker att det är viktitgt att uppmärksamma problemen, säger Karin Wahlgren.

Det går bra att delta i promenaden med eller utan hund. Var och en betalar 75 kronor för att delta och pengarna går oavkortat till organisationen Hundar utan hem. Samling sker vid rökstugan klockan 13. Efteråt bjuds det på fika.

Publicerad 27 April 2018 00:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen