David maxar årets Diggilooshow

BROMÖLLA. Diggiloo laddar i år för den 16:e säsongen och lagom till årets sommarturné har också grundaren Lasse Holm definitivt lämnat över stafettpinnen till den nya värden David Lindgren som nu tar över ansvaret.

Direkt från Melodifestivalen till repetitionerna av Diggiloo. Och David Lindgren njuter av att nu göra något som i stort sett bara innebär glädje.

– Melodifestivalen är väldigt roligt, absolut. Samtidigt är det tufft att hela tiden bli granskad och dömd. Diggiloo innebär så mycket positiva röster och en mediebevakning som är långt ifrån lika stor och alla som kommer för att titta på showen är där för att de vill se en bra show. Samtidigt är det tack vare Melodifestivalen som jag får göra sådant här, säger David Lindgren.

Att axla Lasse Holms roll hur gör man det?

– Man blir äldre. Jag började sniffa lite på rollen redan i fjol. Då kom Lasse Holm fram till mig efter ett gig och sa att han hittat sin efterträdare. Detta blir tredje gången jag är med på Diggilooturnén och har gått från en biroll till lagkapten, vilket såklart känns väldigt ärofyllt.

Den 4 juli är det dags för premiär i Malmö och den 13 juli väntar sedan Bromölla på att få agera värdort för första gången. I år väntas också showen ha fått en nya skepnad. Då väntar en färgsprakande show med sång och inte minst humor men också hyllningar tillägnat några av de artister som gått ur tiden det senaste året men också ett musikaliskt nöjesfält.

– Vi vill alltid försöka få publiken delaktiga så mycket som möjligt i showen med hjälp av ett lyckohjul kommer publiken få snurra fram en låt, en genre och en artist som ska framföra låten, vilket också för vår del innebär att en kväll inte blir den andra lik. Jag tror att det kan blir ett riktigt bra inslag.

Musikaliskt kommer showen att bäras upp av artister som Ola Salo, Charlotte Perrelli, Tommy Nilsson och Mariette, tillsammans med Kamferdrops, Mendez och Kents mångåriga sidekick och körsångerska Ida Redig. Komikern Marika Carlsson och Özz Nujen. och inte minst SVT:s egen schlagerkung Christer Björkman.

Men årets Diggiloo-show hämtar inte bara inspiration från nöjesfältet, schlager och pop utan blandar med toner från Sydeuropa och svensk-latinon Mendez har inspirerat gänget till heta spanska rytmer.

Ombytta roller också då du i sommar blir Christer Björkmans chef, kommer du köra lite extra med honom ?

– Ja, det kommer jag absolut att göra. Han har legat i hårdträning inför sommaren och det känns som han är sugen på att visa upp sig. Så vi får se vad han bjuder publiken på, säger David Lindgren med ett leende.

Hit kommer Diggiloo i Skåne:

Malmö 4 juli

Bromölla 13 juli

Båstad 4 augusti

Ystad 5 augusti

Publicerad 26 April 2018 05:30

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen