19-åring gripen för bombdåd mot polishus

Ingår bland de häktade i knarkhärva

HELSINGBORG. En 19-årig man misstänks för sprängdådet mot polishuet i Helsingborg. Mannen greps i tisdags i samband med att polisen slog till mot flera adresser på Drottninghög.

– Jag kan bekräfta att en person är misstänkt, säger Tommy Lindén, chef för polisens utredningssektion.

Det var i tisdags morse som polisen genomförde en gryningsräd och grep elva män i riskområdet Drottninghög. Männen sitter häktade misstänkta för grovt narkotikabrott.

Nu visar det sig att en av dem dessutom är misstänkt för bomben som smällde utanför polishusets entré under natten till den 18 oktober ifjor.

– Det stämmer att han är en av dem som greps i samband med insatsen på Drottninghög, säger Tommy Lindén.

I februari släppte polisen övervakningsbilder där en person syns placera ut vad som ser ut att vara en kylväska framför ingången till polishuset. Sekunderna senare smäller det. Den nu häktade 19-åringen misstänks vara personen på bilderna.

Mannen är misstänkt för är grov allmänfarlig ödeläggelse. I övrigt är polisen förtegen och hänvisar till en presskonferens som ska hållas under fredagen.

– Men vi kommer inte att berätta alltför mycket, säger Tommy Lindén och syftar på att utredningen är inne i ett känsligt läge.

Den 19-årige mannen är enligt Helsingborgs Dagblad känd av polisen sedan tidigare. Han har är dömd för bland annat grovt vapenbrott och har figurerat i en utredning gällande mordförsök.

Foto: Polisen

Publicerad 26 April 2018 00:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen