Anordnar singelpicknick: "Världens roligaste jobb"

HÄSSLEHOLM

. I över 18 år har singeleventfixaren Helen Andersson ordnat event för landets singlar. Den 29 april väntar event i Hässleholm enbart för singlar.

För någon månad sedan arrangerades en singelvandring i Hässleholm och nu är det dags för picknick i Hembygdsparken. Målet är att få igång ett event i månaden.

– Ja. målet är att vi får igång löpande träffar en gång i månaden nu när vi kör igång. Den här träffen i Hembygdsparken har en av våra medlemmar i Hässleholm tagit initiativet till, vilket är fantastiskt bra. Det är precis det vi vill, säger Helen Andersson.

Hon åker själv runt i landet för att dra i en rad liknande event och även om hon inte själv kan vara på plats i Hässleholm den 29 april så är målet att kunna vara på plats framöver.

– Vi har så många event att ibland krockar dem. Men jag letar alltid efter nya ambassadörer i städerna, så att de kan dra i eventen när jag inte kan vara på plats. Vi märker att det finns ett väldigt stort behov av just singelträffar. Bara i Sverige har vi 2,3 miljoner singlar och det är inte alltid lätt att själv ta nya kontakter.

När Helen Andersson startade upp singelfesterna för många år sedan, var det i första hand för glädjen att arrangera fester. När hon senare såg att många som kom var just singlar, så fick hon en ny idé.

– På den tiden körde folk 20 mil för att gå på festerna och jag har många historier om par som träffats genom mina event. Man kan säga att jag har världens roligaste jobb. Att se folk lyckliga gör att man blir så glad att man gråter emellanåt, säger Helen Andersson.

Även Åhus och Kristianstad har haft besök av Helens event och om hon får bestämma är det inte omöjligt att hon kommer tillbaka även dit.

Publicerad 23 April 2018 08:52

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen