Det är extra högt tryck på passexpeditionerna i nordvästra Skåne just nu. Därför utökar polisen öppettiderna i Helsingborg, Landskrona och Ängelholm.

Det är extra högt tryck på passexpeditionerna i nordvästra Skåne just nu. Därför utökar polisen öppettiderna i Helsingborg, Landskrona och Ängelholm. Foto: Mostphotos

Hårt söktryck efter pass – utökade öppettider sätts in

"Åtminstone några veckors väntetid"

NV-SKÅNE.

Utökade öppettider och en dags lördagsöppet sätts in. Det på grund av att det är extra stort högtryck på passexpeditionerna i Helsingborg, Landskrona och Ängelholm just nu.

– Vi har en väntetid på åtminstone några veckor, säger Richard Glantz, områdeskommunikatör i polisområde nordvästra Skåne.

Från och med denna vecka kommer passexpeditionerna i Helsingborg, Landskrona och Ängelholm att förlänga sina öppettider. Detta för att polisen ska kunna möta upp allmänhetens behov av pass och nationella id-kort.

– Det brukar vara mer folk på våren och försommaren. Man beställer resor och inser att passet har gått ut, säger Richard Glantz.

I år kommer man att ha lördagsöppet vid ett tillfälle (den 28 april), något man har haft tidigare. Men det extra stora högtrycket gör att polisen nu även sätter in en timmes längre öppettid på vardagar.

– Vi hoppas att det här ska kunna möta volymerna med passökande. Men för den som ska ordna pass är det bra att vara ute i extra god tid just nu, säger Richard Glantz.

Passexpeditionerna i nordvästra Skåne kommer att ha öppet från klockan 08.00 från och med idag 16 april. Dock kan lokala avvikelser förekomma. På polisen.se finns information om respektive expeditions öppettider.

Publicerad 16 April 2018 14:30

Startsidan just nu