Stal varor i butik – blev aggressiv mot personal

24-åring döms till fängelse för misshandel och rån

MALMÖ. En 24 årig man döms till fängelse för både misshandel och rån.

Av
Andreas Holm

Mannen greps den 12 mars i år efter att han övermannades av personal i en matvarubutik. Under påverkan av både amfetamin och benzo hade han blivit hungrig och enligt förhör gick han in i butiken på Södra Förstadsgatan för att plocka på sig något att äta.

Stölden upptäcktes och när mannen skulle stoppas började han sparka mot en butiksanställd. En man ska ha fått motta två till tre hårda sparkar mot ena benet så att rodnad uppstod. Efter det ska personal lyckats övermanna 24-åringen som kunde hållas fast till polis kom till platsen.

Han anhölls den 13 mars och häktades misstänkt för bland annat misshandel och ringa stöld den 14 mars.

Malmö tingsrätt väljer också att döma 24-åringen till rån som inträffade den 18 januari 2017.

Då ska mannen ha stulit gods till ett värde av mellan 100 till 200 kronor i en närlivsbutik. Personal uppmärksammade händelsen och försökte stoppa mannen. Enligt förhör ska då 24-åringen uttalat hot mot den anställde, hävdat att han redan betalat för varorna och sagt "om du inte släpper mig, kommer jag att döda dig."

I samma stund drog han upp ett stämjärn ur byxorna och gjorde utfall mot butikspersonalens mage och bröstkorg.

24-åringen uppger själv att han inte minns något av händelsen och nekar till samtliga anklagelser. Mannen har tidigare dömts för bland annat grov stöld och narkotikabrott, ärende som överklagats till hovrätten.

Malmö tingsrätt dömer 24-åringen till ett års fängelse för misshandel, rån och ringa stöld samt att mannen ska betala 15 000 kronor i skadestånd till personalen på närlivsbutiken och 5 000 kronor till den person som utsattes för misshandel i matvarubutiken i mars tidigare i år.

Publicerad 15 April 2018 07:23