Flera bilar sattes i brand under natten. Obs, bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Flera bilar sattes i brand under natten. Obs, bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Mostphotos.com

Flera skånska bilbränder under natten

En bil misstänks tagit fyr efter smitningsolycka

BÅSTAD/TRELLEBORG/HÖRBY. Polis och räddningstjänst larmades till en rad bilbränder natten mot söndag. En bil tros ha fattat eld efter en smitningsolycka.

Av
Andreas Holm

Det var vid 03.30-tiden som en uppringare larmade SOS Alarm. Personen hade iakttagit en bil som stod illa till på Östra Värlinge byaväg, väg 613, i Hammarlöv utanför Trelleborg. En halvtimme senare stod bilen i lågor.

– Uppringaren hade sett bilen stå illa till, om den stod på vägen eller i diket är oklart. 30 minuter senare larmade samma person om att bilen brann. Vi misstänker att den varit inblandad i en smitningsolycka som eventuellt kan ha orsakat branden i efterhand, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.

Händelsen, som i nuläget behöver utredas mer, rubriceras som både smitning från trafikolycka och skadegörelse genom brand.

Ytterligare tre larm inkom till polis och rädddningstjänst i Skåne under natten. Tre minuter efter midnatt larmades om en bilbrand på Hamngatan i Båstad. Vid 01.25 larmades om en bilbrand på Verkstadsgatan i Hörby. I båda fallen släcktes bränderna av räddningstjänsten. Enligt polisen fanns ingen spridningsrisk.

Strax innan halv ett sattes två bilar i banr dpå Sjukhemsvägen i Anderslöv i Trelleborgs kommun.

– Där kunde ägaren eller ägarna själva släcka bränderna. Ingen person ska ha kommit till skada vid nattens bilbränder, säger Kim Hild.

Polisen har nu upprättat ett antal rapporter om skadegörelse genom brand, då bilbränderna misstänks vara anlagda.

Publicerad 15 April 2018 08:49