Tilde Gyllander improviserar teater framför kameran.

Tilde Gyllander improviserar teater framför kameran. "Jag drömmer om att bli skådespelare", säger hon. foto: john nordh

Tioåriga Tilde siktar på teaterscenen

BARSEBÄCKSHAMN.

500 barn ansökte och nu har 60 av dem chans att få vara med i Malmö Operas uppsättning av musikalen "Matilda –The musical". En av dem är tioåriga Tilde Gyllander som brinner för teater, sång och dans.

Av
John Nordh

Efter två auditions stod det klart. Tilde Gyllander, som bor i Barsebäckshamn, är ett av sextio barn som har blivit uttagen till Malmö Operas satsning Matildaskolan.

Under våren tränas barnen i sång, dans och teater tre gånger i veckan och till sommaren kommer cirka hälften av dem väljas ut till att få medverka i musikalen. För Tilde är det något av en dröm som kan gå i uppfyllelse.

– Jag har alltid gillat att sjunga, dansa och spela teater och jag vill bli skådespelare, säger hon.

Vilket är roligast av de tre?

– Det är teatern eftersom jag tycker det är mest kreativt. Ingen kan helt bestämma hur du ska tolka det som står i manuset, utan det är upp till dig själv. Det är också kul att få kunna göra andra människor glada.

Oavsett om hon blir uttagen till musikalen eller inte är hon nöjd med hur långt hon redan har kommit. Att ha gått på Matildaskolan är en bra merit som kan hjälpa henne att bli skådespelare.

– Det känns jättepirrigt och jag hoppas att jag kommer med. Men om jag inte skulle göra det så tycker jag ändå det är ganska coolt att jag har kommit så långt som jag har gjort, säger Tilde Gyllander och fortsätter:

– Oavsett så kommer det bli kul för jag ska se musikalen och då kommer många av mina kompisar stå på scen. Alla på Matildaskolan är snälla.

Vilken är din favoritmusikal?

– Jag såg Sound of Music med min familj och jag älskade den. Det var den som inspirerade mig till att själv stå på scen.

"Matilda – The musical" spelas på Malmö Opera mellan den 15 mars och den 2 juni nästa år. Musikalen är baserad på en bok av Roald Dahl.

Dans är också kul tycker Tilde.

Dans är också kul tycker Tilde. foto: john nordh

Publicerad 14 April 2018 04:30