Polis på plats efter att en person hittats död efter en misstänkt skottlossning i södra Helsingborg på lördagen.

Polis på plats efter att en person hittats död efter en misstänkt skottlossning i södra Helsingborg på lördagen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Misstänkt mord i bostad – en person släppt på fri fot

"Arbetar utifrån terorin att det skett en skottlossning"

HELSINGBORG. En 23-årig man misstänks ha skjutitts till döds i en lägenhet på Lussebäcken i Helsingborg. Två män i 25-årsåldern greps och anhölls för mord. Under söndagen släpptes en av dem samtidigt som misstankarna stärktes mot den andre mannen.

– Vi arbetar utifrån terorin att det har skett en skottlossning på platsen, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.

Det var vid 12.30-tiden som polis och ambulans larmades om misstänkt skottlossning på Brunnsbäcksgatan. Den 23-årige mannen anträffades i en lägenhet på adressen.

– Mannen hittades i en bostad och uppgavs initialt vara skadad. Senare fick vi veta att han avldit, säger Anna Göransson.

Polisen kan inte med säkerhet säga att mannen blivit skjuten. Offrets skador tyder dock på det.

Klockan 16.15 meddelades att två män gripits misstänkta för mord. Männen är födda 1992 respektive 1995.

– Vi har hållit inledande förhör och åklagaren har beslutat att anhålla männen som skäligen misstänkta för mord, säger Anna Göransson.

På söndagen försattes den ena mannen på fri fot. Den andre mannen sitter fortsatt anhållen på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Ytterligare personer har hämtats till polishuset för att höras upplysningsvis. Dessa personer är inte misstänkta för något.

– Teknikerna är klara på platsen, men bostaden är fortsatt avspärrad, säger Anna Göransson.

Polisen efterlyser observationer gjorda i det aktuella området vid Brunnbäcksgatan tiden för händelsen.

Publicerad 14 April 2018 00:00

Startsidan just nu