Jytte Hiller
– Det är bra. Jag brukar själv använda bälte när jag åker regionbuss. På stadsbussarna är behovet kanske inte lika stort, eftersom hastigheten är lägre.

Jytte Hiller – Det är bra. Jag brukar själv använda bälte när jag åker regionbuss. På stadsbussarna är behovet kanske inte lika stort, eftersom hastigheten är lägre.

Använder du bälte i bussen?

ENKÄT. Regeringen vill få fler att följa lagen och använda bälte när de åker buss. Vad tycker du om det, använder du själv bälte när det finns i bussen?

Birgitta Korell
– Ja, absolut ska man ha bälte i bussen. Det är livsviktigt, för om det händer en olycka kan det annars bli dödlig utgång. Jag åker själv inte så mycket buss men när jag gör det så använder jag bälte, om det finns.

Birgitta Korell – Ja, absolut ska man ha bälte i bussen. Det är livsviktigt, för om det händer en olycka kan det annars bli dödlig utgång. Jag åker själv inte så mycket buss men när jag gör det så använder jag bälte, om det finns.

Filip Ekstrand
– Det är bra om man lyckas få fler att använda bälte. Nuförtiden använder jag sällan det när jag åker. Man ser knappast någon som använder det. Egentligen är det ju ett måste.

Filip Ekstrand – Det är bra om man lyckas få fler att använda bälte. Nuförtiden använder jag sällan det när jag åker. Man ser knappast någon som använder det. Egentligen är det ju ett måste.

Joudi Alrifai
– Jag bara sätter mig i bussen och tänker inte på bältet. Vet inte riktigt hur fler skulle börja använda det.

Joudi Alrifai – Jag bara sätter mig i bussen och tänker inte på bältet. Vet inte riktigt hur fler skulle börja använda det.

Jenny Gustafsson
– Jag använder bälte och ser framför allt till att barnen gör det. Därför försöker jag visa gott exempel.

Jenny Gustafsson – Jag använder bälte och ser framför allt till att barnen gör det. Därför försöker jag visa gott exempel.

Publicerad 14 April 2018 08:00

Startsidan just nu