Totalt åtta patruller engagerades i jakten. Bilfden är en genrebild.

Totalt åtta patruller engagerades i jakten. Bilfden är en genrebild. Foto. Mostphotos.com

Polisen söker brottsoffer efter våldsam biljakt

Föraren helt likgiltig för konsekvenserna

MALMÖ. Flera personer kan ha blivit offer för den vansinnesfärd som ägde rum i Malmö under torsdagseftermiddagen. Nu uppmanar polisen eventuellt utsatta att höra av sig.

– Vi har åtminstone en man som fick kasta sig ur vägen för bilen. Föraren var totalt likgiltig för konsekvenserna, säger Nils Norling, presstalesman för Malmöpolisen.

Strax efter 13.30 på torsdagseftermiddagen påkallade en kvinna i 30-årsåldern polisens uppmärksamhet på Möllevångstorget.

För en civil patrull som fanns på plats berättade kvinnan att hon mottagit slag och sparkar från tre gärningsmän, två kvinnor och en man. Kvinnan pekade sedan ut trion som konfronterades av poliserna.

– De presenterade sig och identifierade sig som poliser, men när de skulle göra en kontroll av de tre kastade de sig in i en bil och rivstartade från platsen, berättar Nils Norling.

Därefter följde en intensiv biljakt genom centrala Malmö. Vid flera tillfällen uppmätte hastigheten över 100 kilometer i timmen och föraren brydde sig varken om rödljus eller andra trafikanter.

– Åtminstone en man har gjort en anmälan om att han fick kasta sig ur vägen för bilen. Vi misstänker att det finns fler brottsoffer och vi uppmanar alla som kan ha utsatts för bilen att höra av sig till oss.

Efter cirka en kvarts jakt slutade färden till slut på Plåtslagaregatan där bilen stannade självmant.

I bilen fanns två kvinnor 33 och 35 år gamla, som båda misstänks för misshandel, samt en 39-årig man som misstänks för misshandel, samt grov vårdslöshet i trafik, samt försök till grov misshandel.

Publicerad 13 April 2018 15:23

Startsidan just nu