På Räddningstjänsten i Torekov har man fått nog. Felparkerade personbilar kan i värsta fall förhindra utryckningar, menar räddningschefen Pelle Pettersson.

På Räddningstjänsten i Torekov har man fått nog. Felparkerade personbilar kan i värsta fall förhindra utryckningar, menar räddningschefen Pelle Pettersson. Foto: Ida Asplund Ådahl/Räddningstjänsten Båstad

Parkerade bilar kan hindra räddningstjänstens utryckningar

"Det är respektlöst"

TOREKOV.

Personbilar felparkerar utanför räddningstjänstens station i Torekov, trots att det finns skyltning om att det är förbjudet. – I värsta fall kommer vi inte ut, säger Pelle Pettersson, räddningschef.

Det råder inga tvivel om att man inte får parkera utanför räddningstjänstens portar. Det finns både skyltning och asfaltsmålning som upplyser om förbudet, menar räddningschefen.

– Ändå parkerar man där – även fast det finns en hel grusparkering bara på andra sidan gatan. Det är respektlöst och är av ren lathet. Det kan påverka vår räddningsinsats, säger Pelle Pettersson.

Problemet har pågått under några år. Hittills har man inte hamnat i situationen där man inte kan rycka ut för att en personbil står i vägen. Men det kan bara vara en tidsfråga innan det inträffar, menar räddningschefen.

– I värsta fall kommer vi kanske behöva köra på en bil med våra fordon om vi måste ut.

Vad skulle du vilja säga till de som felparkerar?

– Det kan vara en släkting eller någon annan man känner som har drabbats av något och som vi hindras att hjälpa för att en bil är i vägen. Parkera på grusparkeringen, det är bara tio meter extra att gå.

SVT Helsingborg var först att rapportera om felparkeringarna.

Publicerad 13 April 2018 15:31

Startsidan just nu