Kvinnan åtalas nu på grunderna falsk tillvitelse, falsk angivelse och bevisförankring.

Kvinnan åtalas nu på grunderna falsk tillvitelse, falsk angivelse och bevisförankring. Foto: Mostphotos

Kvinna skickade hotbrev till sig själv – åtalas

MALMÖ.

En 34-årig kvinna från Malmö anklagade en annan kvinna för hot och trakasseri av henne och sambon. Men efter polisens förundersökning riktades misstanken mot kvinnan själv.

Kvinnan som är 34 år anklagade en annan kvinna för trakasserier och hot via brev under en längre tid. Rättsfallet påbörjades 2016 när hon anmälde att hon via telefonsamtal från ett skyddat nummer hade blivit trakasserad under ett antal månader. Kvinnan hävdade att personen hade hotat att ta sambon ifrån henne.

När hon inte längre svarade på samtalen började saker dyka upp via brev. Bland annat stringtrosor och blommor. I och med breven gjorde kvinnan totalt 13 polisanmälningar.

Senare gjorde hon även känt för polisen namn och signalement på den påstådda brevskickaren. Personen uppgavs vara en bekant till kvinnans sambo.

Polisen förhörde samboparet men först senare tog man in breven. Då uppdagades misstanke om att det var Malmökvinnan själv som skrivit breven.

Genom en analys gjord av nationellt forensiskt center, NFC, kunde man se att 34-åringen gjort stavfel som är gemensamt förekommande i breven. Men man har inte lyckats fastställa vem det är som har skrivit breven då handstilen har varit kraftigt förställd. Däremot är olika omständigheter försvårande, bland annat att hon ska ha bett en vän ringa henne från skyddat nummer och sedan hävdat att samtalen var från en älskarinna.

På onsdagen åtalades Malmökvinnan på grunderna falsk tillvitelse, falsk angivelse och bevisförankring. Rättegången är planerad till senare i år och kvinnan riskerar upp till två års fängelse.

Publicerad 13 April 2018 14:18

Startsidan just nu