Stevens taxi har plats för två hästar, men om han får flera kunder santidigt finns även större lastbil att tillgå.

Stevens taxi har plats för två hästar, men om han får flera kunder santidigt finns även större lastbil att tillgå. Foto. Privat

Stevens ovanliga idé – kör taxi för hästar

Når hela Skåne

SKÅNE. Med filialer i både Hörby och Höganäs täcker det lilla åkeriet stora delar av Skåne och kan på kort tid nå den som behöver deras tjänst. Och det är en ovanlig tjänst de erbjuder – taxi för hästar och deras människor.

– Det kostar ungefär som att åka vanlig taxi, vilket är ganska billigt med tanke på att man får med sig häst och allt, säger Steven Hill, som driver verksamheten.

Sedan fyra år tillbaka har verksamheten funnits i Hörby, men nu expanderar åkeriet även till den nordvästskånska sidan, närmare bestämt Höganäs.

– Det gör att vi kan nå stora delar av Skåne relativt snabbt. Får vi ett uppdrag i exempelvis Tomelilla utgår transporten från vår filial Hörby, medan kunder i Båstad nås snabbt från Höganäs, förklarar Steven, som har gedigen erfarenhet av att köra hästar land och rike runt.

Redan som 12-åring började han jobba i galoppstall och under många år har han arbetat som jockey hos Englands främsta galopptränare.

– Jag har sysslat med det här i 40 år och får upp de flesta hästar på släpet, säger han.

Hästar som är besvärliga att lasta är också en vanligt förekommande kund hos Hörby hästtaxi, men tjänsten kan nyttjas av alla som behöver ta sig någonstans med sin häst.

– Det kan vara akut till sjukhuset eller planerat till en tävling. Vanligast är dock att vi transporterar hästar vid försäljningar, säger Steven Hill.

Publicerad 08 April 2018 06:00

Startsidan just nu