Bruno Friberg är styrelseledamot i Kågerödslunds intresseförening.

Bruno Friberg är styrelseledamot i Kågerödslunds intresseförening. Foto: Martin Wingren

Hoppas kunna bygga upp verksamheten igen efter storbranden

KÅGERÖD.

Efter branden på Kågerödslund blickar intresseföreningen nu framåt tillsammans med kommunen. Målsättningen är att bygga upp en ny byggnad och verksamhet.

Av
Martin Wingren

Kommunen och Kågerödslunds intresseförening har haft sitt första möte efter den förödande brande den 17 mars. Intresseföreningen ser fram emot att processen är igång och ser fram emot att anordna sitt första evenemang efter branden.

– Den 6 maj ska vi ha ett jippo här och till dess ska alla rester vara borta, säger Bruno Friberg som är styrelseledamot i intresseföreningen.

Han visar runt bland resterna av huvudbyggnaden som inrymde både föreningslokal och förskola. Kågerödslund har betytt mycket för både föreningen och närområdet, berättar Bruno Friberg.

– Det var ett hårt slag att det brann ner. Jag blev uppringd strax efter klockan 4 på morgonen då när det brann. Flera nätter efteråt har jag vaknat vid samma tid och tänkt på branden, säger han och fortsätter:

– Det är många som har minnen härifrån, många som träffats här en gång i tiden.

Intresset för att hjälpa till efter branden har varit stort och antalet medlemmar i intresseföreningen har ökat.

– Det kommer nya medlemmar varje dag, säger Bruno Friberg.

Att bygga upp något igen kan ta flera år men föreningen kommer under tiden att ha evenemang utomhus och i dansrotundan som skonades från branden.

– Vi kommer att sätta upp fasta toaletter och bodar som vi kan använda när vi har evenemang, säger Bruno Friberg och fortsätter:

– Vi fick ett positivt möte med kommunen och fick bra respons och vi kommer att bestämma fler möten snart, så att inte månaderna rullar på. Det ska tillsättas en grupp med medlemmar från intresseföreningen och kommunen.

Närmast väntar festligheter den 6 maj på Kågerödslund och den 6 juni firas Svenska flaggans dag.

– Den 21 april från klockan 9 har vi städdag och då hoppas vi att fler än vanligt kommer och hjälper till, säger Bruno Friberg.

En ny byggnad ska det bli men det kan ta två till tre år, enligt kommunstyrelsens ordförande Jan Zielinski (S). Närmast väntar att rensa upp och sanera marken, något som kommer att ske ganska omedelbart enligt Jan Zielinski.

– Vi kommer att starta en fullmäktigeberedning med bred politisk förankring och sedan ha någon form av medborgardialog för att höra vad Kågerödsborna vill ha. Det är ju för framtiden vi bygger och mötesplatsen som funnits måste finnas. Det var därför som vi satte igång initiativet direkt och även för att eliminera ryktesspridning som funnits, bland annat fanns det ett rykte om att kommunen inte var intresserad av att bygga upp på nytt. Vi kommer även att hjälpa föreningen så att de kan genomföra sina inplanerade aktiviteter, säger kommunstyrelsens ordförande.

Branden har fått många Kågerödsbor att engagera sig.

Branden har fått många Kågerödsbor att engagera sig. Foto: Martin Wingren

Bruno Friberg i Kågerödslunds intresseförening.

Bruno Friberg i Kågerödslunds intresseförening. Foto: Martin Wingren

Publicerad 08 April 2018 05:00