Gran Canaria är de populäraste resmålet under påskveckorna.

Gran Canaria är de populäraste resmålet under påskveckorna. Foto: Mostphotos.com

Hit reser svenskarna för att möta våren

Trenden med storstadssemester i påsk verkar över

SVERIGE.

Påsken är en populär helg att resa utomlands. Men var semesterfirar svenskarna i år? Sol- och badsemestrar återintar förstaplatsen över de mest populära semesterresorna. I över fem år petades Gran Canaria som populärast resmål men nu ökar intresset igen. Det visar statistik från resebyrån Ticket.

Av
Andreas Holm

– Förra årets trend med storstadssemestrande över påsk har i år fått ge vika – nu är det återigen sol och bad som lockar svenska resenärer under påsksemestern, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket, i ett pressmeddelande.

Bokningarna till Gran Canaria ökade med 73,4 procent jämfört med förra året. Samtidigt har allt fler bokat resor till Bangkok vilket enligt ett pressmeddelande från Ticket själva ”bekräftar tydligt trenden att Thailand gått från att vara ett semesterland främst under vintern till att numera vara ett av våra mest populära resmål året runt.”

Även fast sol, bad och värme lockar resenärerna i år ligger fortfarande storstadssemestern många varmt om hjärtat. Förutom Paris och London klättrar även Lissabon och Rom på bokningslistan hos Ticket.

– Lissabon är en perfekt stad att möta våren i. Staden är enkel att ta sig runt i, har vacker arkitektur och fantastiskt god mat att njuta av. Dessutom ligger de mysiga badorterna Estoril och Cascais på lagom utflyktsavstånd, om man vill passa på att kombinera en storstadssemester med salta bad, säger Katarina Daniels.

FAKTA

Här möter svenskarna våren i påsk under påsklovseckorna 13 och 14. Förra årets siffra bland tio inom parentes:

1. Gran Canaria (2)

2. Bangkok (ny)

3. Paris (4)

4. London (1)

5. New York (5)

6. Amsterdam (3)

7. Teneriffa (10)

8. Prag (7)

9. Malaga (6)

10. Lissabon (ny)

Källa: Ticket

Publicerad 31 March 2018 07:00