Bilderna är tagna i andra sammanhang.

Bilderna är tagna i andra sammanhang. Foto: Mostphotos.com/Bildbyrån

Trehjuling kastades från bro – träffade vindrutan på personbil

Femte attacken på kort tid

KÄVLINGE. Personbilen skulle passera under gångbron i Kävlinge när den träffades av en trehjuling. Attacken är den femte sedan årsskiftet.

– Det här är direkt livsfarligt, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral.

Klockan var 22.15 på måndagen när polisen blev larmad om att en bil blivit träffad vid korsningen mellan väg 104 och Harrievägen.

– Någon har kastat en trehjuling från en bro som träffat bilens vindruta och motorhuv. Ingen person skadades den här gången, men det var ren tur, säger Jimmy Modin.

Händelsen rubriceras som skadegörelse och försök till grov misshandel.

Det är femte gången sedan årsskiftet som bilar får föremål kastade mot sig i Kävlinge. I samtliga fall har attackerna skett från broar över väg 104 och väg 108. Och det är inte bara privatpersoner som drabbas.

Den 22 januari kastade någon ned ett 15 kilo tungt föremål på en polisbil från en gångbro. En av poliserna blev sjukskriven på grund av en whiplashskada.

– När bilen träffades blev det en rejäl smäll, det kändes som att krocka, skrev en av poliserna senare på Facebook.

Den 19 februari träffades två personbilar av frysta citroner. En dryg vecka senare, den 28 februari, råkade en polisbil ut för samma sak. Den här gången skadades ingen fysiskt.

– Vi är även mycket tacksamma för information och tips från folk som sett eller hört något. Attackerna har skett vid ungefär samma tidpunkt och på samma plats, har kommunpolis Michael Rydberg tidigare sagt till Lokaltidningen.

Publicerad 27 March 2018 00:00