Tullesbo slott finns ute till försäljning för utgångspriset 28 miljoner kronor.

Tullesbo slott finns ute till försäljning för utgångspriset 28 miljoner kronor. Foto: Magnus Högfäldt

"Mindre" slott med 25 rum till salu

Utgångspris: 28 miljoner kronor

SJÖBO.

Den som vill ha en ovanligt spatiös boning har nu möjlighet att förvärva Tullesbo slott strax nordväst om Sjöbo. Om du har sisådär 28 miljoner kronor över, det vill säga.

Av
Magnus Wahlström

Tullesbo slott har sammanlagt 25 rum fördelade över 900 kvadratmeter och en tomt om nästan 16 hektar. Mäklaren Christian Hellberg på Sothebys menar samtidigt att slottets omfång inte sticker ut nämnvärt jämfört med andra i slottstäta Skåne.

– Det här är ett av de mindre slotten i Skåne. Det är ett riktigt rokokoslott från slutet av 1700-talet som är otroligt välbehållet och otroligt varsamt renoverat. Nästan allting är original i slottsbyggnaden, säger han.

Slottet har renoverats under 2000-talet och på den stora tomten finns ytterligare flera byggnader, däribland poolhus, pool och ett orangeri.

Någon anstormning av spekulanter är med anledning av prislappen knappast att förvänta sig. Mäklaren nämner tre nycklar hos en potentiell köpare; verksamheter, intresse och kapital. Det förstnämnda anspelar på slottets storlek vilket medför en lämplighet att införliva någon typ av verksamhet för att kunna utnyttja alla utrymmen.

– Vi kommer säkert hitta en köpare. Det kan mycket väl vara en köpare från utlandet, det finns kunder överallt i världen som vill ha ett slott, berättar Hellberg.

Publicerad 23 March 2018 05:00

Startsidan just nu