Zlatan Ibrahimovic sägs vara klar för MLS och LA Galaxy.

Zlatan Ibrahimovic sägs vara klar för MLS och LA Galaxy. Foto: Bildbyrån

Zlatan har spelat sin sista match i United – klar för LA Galaxy

Får tillstånd att lämna Premier leagueklubben i förtid

SKÅNE. Zlatan Ibrahimovic har länge varit en ryktenas man. Nu uppger ESPN att 36-åringen nu spelat sin sista match i Manchester United. I dag fredag presenterades han för LA Galaxy.

Av
Andreas Holm

2016 lämnade Zlatan Paris Sain-Germain efter fyra säsonger där han bland annat vann skytteligan tre gånger. Flytten gick till Premier league och Manchester United. Där var anfallaren en av de mer betydelsefulla spelarna och det gick fint fram till en 20 april förra året. I kvartsfinal i Europa league mot Anderlecht landade Zlatan illa och ådrog sig en allvarlig korsbandsskada i sitt högra knä.

Han var tillbaka tidigare än alla läkare och experter förutspått men tiden efter skadan har inte varit särskit imponerande. Efter sin comeback mot Newcastle den 18 november fick den förre landslagsstjärnan sporadiskt med speltid och har inte spelat en enda match för United sedan slutet av förra året.

Med fyra månader kvar på sitt kontrakt uppger nu amerikanska ESPN att José Mourinho gett tillstånd att låta Zlatan lämna för MLS-ligan. Enligt källor blir LA Galaxy nästa klubb för anfallaren från Malmö. Under fredagen presenterades övergången med en helsideannons i LA Times. Zlatan Ibrahimovic har signerat ett tvåårskontrakt.

Därmed blev det 29 mål på 53 matcher i Unitedtröjan.

Publicerad 22 March 2018 00:00

Startsidan just nu