En björnunge tittar ut ur idet.

En björnunge tittar ut ur idet. Foto: Pressbild

Vårtecken på Skånes djurpark – björnungarna tittar fram

Äggjakt och pyssel i fokus när säsongen startar

HÖÖR. Ett vårtecken har visat sig i mellanskåne. Skånes Djurparks två nya björnungar, som föddes i januari, har yrvaket kommit ut ur sitt ide. På lördag öppnar parken för säsongen.

Av
Andreas Holm

De första två veckorna går i påskens tecken, med allt från äggjakt till en utbildning om påsktraditioner av självaste fåret Shaun. Aktiviteterna kommer bli fler under året lovar parkens vd Kasper Schumacher och spännande nyheter presenteras under våren och sommaren.

– I år kommer vi ha vi fler medarbetare än någonsin. 100 är nyanställda och 50 som redan arbetat här tidigare, säger Kasper Schumacher, i ett pressmeddelande.

Parken har även fått tillökning under året. Björnarna Ester och Glok har fått ungar. I förra veckan vaknade familjen upp ur sitt ide och för första gången klev de två ungarna ut för att titta sig omkring.

Mellan den 24 mars och 8 april är det påsktema, men även parkens vanliga aktiviteter är igång, med bland annat dagliga matexpeditioner till djuren. På parken finns idag över 85 olika djurarter.

– Våra mateexpeditioner av djuren och medarbetarnas engagemang för att ge besökarna fantastiska upplevelser och att lära ut om djur och natur är en stor och viktig del av vårt uppdrag, säger parkens vd Kasper Schumacher.

Publicerad 22 March 2018 10:23

Startsidan just nu