Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Man greps efter hot på köpcentrum – släpptes fri

Kopplas ihop med liknande händelser

MALMÖ. Under tisdagen utrymdes Triangelns köpcentrum. Polisens insatsstyrka spärrade av området i jakt på en man som hotat flera personer. Under kvällen greps en 27-årig man misstänkt för olaga hot mot grupp. Han släpptes på fri fot under onsdagsmorgonen men kopplas ihop med en rad andra händelser den senaste tiden.

Av
Andreas Holm

– Precis som igår rör det sig om verbala hotelser, med bland annat hot om våld mot flera personer. 27-åringen misstänks för liknande händelser som nyligen inträffat i Malmö, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Larmet om den hotfulle mannen nådde polisen strax efter 17-tiden under tisdagen. Vad som sades är inte känt, men händelsen togs på stort allvar.

– Vi har stora resurser på plats i form av ordningspolis, helikopter och insatsstyrkan. Poliser står och bevakar alla utgångar, sa Richard Lundqvist vid polisens ledningscentral till Lokaltidningen under gårdagen.

Flera personer kontaktade polisen efter att ha blivit utsatta för hot.

– Mannen stod först utanför en av ingångarna till köpcentrat och sedan gick han in. Insatsstyrkan sökte igenom byggnaden i jakt på den misstänkte, berättar Nils Norling.

Vid 19-tiden hävdes avspärrningarna. Cirka tre timmar senare hittades den 27-årige mannen som greps misstänkt för olaga hot mot grupp.

– Tack vare bra vittnesuppgifter om mannens signalement kunde vi få fast honom, säger Nils Norling.

Mannen släpptes under tidig onsdagsmorgon efter förhör. Misstankar om brott kvarstår.

Publicerad 21 March 2018 00:00

Startsidan just nu