Foto: Mostphotos.com

Flera olyckor i morgontrafiken – motorvägar fick stängas av

Bilar fick klippas upp av räddningstjänsten

SKÅNE. Två personbilar har kolliderat på E65 i höjd med Börringe i Svedala kommun. Räddningstjänsten måste klippa upp taket till en av bilarna och under arbetet var det helt stopp i riktning mot Malmö.

Av
Andreas Holm

– Två personer uppges vara skadade men det är oklart om de har förts till sjukhus, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.

Olyckan inträffade strax efter 7-tiden på onsdagsmorgonen mellan Skurup och Svedala på E65:an. Båda bilarna behöver bärgas och under räddningsarbetet stängdes båda körfälten av i riktning mot Malmö.

– Två bilar är inblandade och taket till minst en av bilarna måste klippas upp, säger Kim Hild.

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till platsen. Trafiken leds om förbi olycksplatsen. Vid 08.30-tiden rapporterade Trafikverket att vägen åter var öppen för trafik. Observera att det fortsatt kan vara långa köer förbi olycksplatsen.

Vid 8.20 inträffade en olycka på E6 mellan trafikplats Flädie och Lomma. Vägen har stängts av i södergående riktning och kommer öppna igen vid 9.30 enligt en första prognos.

Klockan 06.24 larmades SOS Alarm om en olycka på väg 13 i Klippan. Två personer, en man i 20-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern fick föras med ambulans till sjukhus.

– Olyckan inträffade vid cirkulationsplats Klippan till Gråmanstorp. Taket till en bil fick klippas upp och två personer fördes till sjukhus, säger Kim Hild.

Vägen stängdes av men öppnade åter för trafik igen strax innan klockan 8.

Vid 5-tiden körde en lastbil av Yttre ringvägen efter att ett av fordonets däck exploderat. Olyckan, som inträffade mallan Petersborg och Vintrie, orsakade större trafikstörningar i riktning mot Malmö.

Lastbilen bärgades vid 07.30-tiden och ett körfält är fortsatt avstängt då Trafikverket genomför uppröjningsarbete vid olycksområdet.

Inga personer ska ha skadats i samband med olyckan.

Publicerad 21 March 2018 00:00

Startsidan just nu