Ordningsvakter ska säkerställa tryggheten på Gasverket.

Ordningsvakter ska säkerställa tryggheten på Gasverket. foto: mostphotos

Nu ska tryggheten öka på fritidsgården – med hjälp av vakter

"Har varit stökigt på kvällarna"

TRELLEBORG.

Efter en turbulent höst med bråk och stök i och utanför lokalen, tvingades fritidsgården Gasverket stänga verksamheten den sjätte mars. På fredag öppnar man igen och för att säkerställa personalens och besökarnas trygghet har ordningsvakter kallats in.

Av
John Nordh

Den var den sjätte mars som beslutet togs att stänga Gasverket efter tid av bråk och stök. Bland annat hade flera ur personalen fått däcken på sina bilar sönderskurna och det hade också förekommit hot och vapen i form av knivar. Dessutom hade slagsmål skett både i och utanför lokalen.

– Det har varit stökigt på kvällarna och ibland har det varit folk där inne som inte ens får lov att vara där. Vi har en övre gräns på 18 år, säger Anette Persson, chef för ungdomsenheten på Trelleborgs kommun.

På fredag, den 23 mars, öppnar verksamheten igen. Ordningsvakter ska se till att säkra tryggheten för både besökarna och personalen. Under två veckor ska vakterna vara på plats på Gasverket.

– Sedan ska vi utvärdera det för att se om problemen kvarstår och om behovet fortfarande finns, säger Anette Persson.

Dessutom har flera åtgärder gjorts för att förbättra utemiljön runt Gasverket. Bland annat har buskage rensats bort och planket runt huset har sänkts för att skapa bättre insyn. I skrivande stund väntar man också på att bättre belysning ska installeras inne på tomten.

– Detta är ett samhällsproblem och alla förvaltningar i Trelleborgs kommun har varit inkopplade för att se vad vi kan göra för att få till en långsiktig lösning på problemet, säger Anette Persson.

Publicerad 20 March 2018 05:30

Startsidan just nu