Genrebild.

Genrebild. Foto: Mostphotos.com

JUST NU: Problem att ringa polisen och vårdcentraler

Stora störningar i Telias telefonisystem

SKÅNE. Det är svårt att komma fram till polisen, vårdcentraler och Skånetrafiken. Orsaken är ett landsomfattande telefoniproblem hos Telia, som arbetar med att lösa felet.

Av
Andreas Holm

Skånetrafiken gick vid 15.30-tiden ut med ett meddande på sin hemsida där det inte går att ringa deras vanliga telefonnummer.

"Ett tillfälligt nummer har upprättats, där man sedan kan bli kopplad till rätt avdelning: 010-4340950.", uppger Skånetrafiken.

Även polisen har under dagen haft stora driftstörningar där det är problem att ringa numret 11414. Har du ett brott att anmäla går det bra via deras hemsida eller på en polisstation. Akutnumret 112 ska fungera som vanligt.

Det går heller inte att ringa Region Skånes växel eller vårdcentraler rapporterar Kristianstadsbladet.I nuläget går det inte att ringa Region Skånes växel. Problemet sägs vara en driftstörning hos telefonioperatören.

– Det stämmer, men det är inte bara hos oss. Telia ska ha problem i större delen av landet, säger Jimmy Gottfridsson, informatör på Region Skåne, till tidningen.

Publicerad 20 March 2018 00:00

Startsidan just nu