Första stycket till det som kan bli Sveriges längsta supporterhalsduk är redan gjort av Britt Inger Larsson på Blå kvasten. Förhoppningen är att den ska vara betydligt längre efter påskveckan.

Första stycket till det som kan bli Sveriges längsta supporterhalsduk är redan gjort av Britt Inger Larsson på Blå kvasten. Förhoppningen är att den ska vara betydligt längre efter påskveckan. Foto: Pressbild

"Blått en färg för Trelleborg"

TRELLEBORG.

Blå vimplar, blå hjärtan och start för de första maskorna på Sveriges längsta supporterhalsduk. I takt med att den allsvenska premiären närmar sig, stiger temperaturen även i city – även om den är blå.

Trelleborg Citysamverkan kör en blå vecka under påskveckan för att staden och dess invånare ska komma i riktig TFF-stämning inför premiären.

Bland annat kommer det att sättas upp blå vimplar på linor mellan fasaderna vid Algatan, det röda hjärtat i rondellen vid sjukhuset och Hedvägen blir blått och tanken är också att trädstammar på Hedvägen, Algatan, C-B-Friisgatan, Östergatan, Österbrogatan, Gamla torg och Stortorget ska smyckas med blå kreationer.

– Vi har köpt in 200 meter blått tyg, så blått kommer det att bli, säger Lotta Wahlqvist, cityledare.

Under veckan är det också start för att sticka en rekordlång supporterhalsduk.

– Alla som brukar sticka, eller vill prova att sticka, uppmanas att sticka en 40 centimeter bred bit supporterhalsduk. När vi har fått in tillräckligt många, jag vet i nuläget inte slutdatum, så ska alla bitar fogas ihop så att det förhoppningsvis blir Sveriges längsta supporterhalsduk, säger Lotta wahlqvist.

Stickhörnor på Vattentornets Café och Bistrå, Turistcenter, Systrar & Bönor och på Valengallerian kommar finnas under veckan för de som vill slinka in och sticka lite.

En urna kommer att placeras på Ica Supermarket där trelleborgarna kan lämna sina gissningar om var i tabellen TFF befinner sig efter vårsäsongen. Även blå ballonger delas ut till besökare.

Måndagen den 26 mars bjuds påsklediga barn och förskolor att måla sitt Trelleborg i samarbete med Folkuniversitet och konstnären och trelleborgaren Kimberley Ahlström.

– Alla barn kan komma till Folkuniversitet och måla sin bild av Trelleborg, sedan blir det stort vernissage i Stadsparken den 31 mars mellan klockan 10-14, om det är fint väder, berättar Lotta Wahlqvist.

Publicerad 20 March 2018 00:00