Två unga män försökte bland annat handla kläder på ett stulet bankkort. Nu misstänks de för bland annat stöld och häleri. Genrebild.

Två unga män försökte bland annat handla kläder på ett stulet bankkort. Nu misstänks de för bland annat stöld och häleri. Genrebild. Foto: Mostphotos.com

Unga rånare greps efter shoppingrunda

Försökte använda stulet bankkort vid köp

HELSINGBORG.

Två män i övre tonåren greps i fredags misstänkta för bland annat stöld och häleri. Det var när de försökte handla märkeskläder som butikspersonal fattade misstankar.

– De ville ogärna knappa in någon pin-kod, utan ville hellre bara dra kortet för betalning, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i nordvästra Skåne.

Av
Andreas Holm

Händelsen inträffade på Kullagatan i centrala Helsingborg. Två män, 17 respektive 18 år gamla, försökte använda betalkort som misstänks vara stulna. När butikspersonal inte accepterade att männen bara drog kortet i terminalen utan skulle knappa in kod valde de att låta märkeskläderna de försökte köpa ligga kvar vid kassan och lämnade sedan butiken.

Polis larmades omgående och inom kort kunde de två personerna stoppas i en kontroll.

De unga männen misstänks nu för en rad brott där de kopplas samman med två stölder på Simhallsbadet i onsdags förra veckan.

- Två personer som besökte badet fick sina skåp i oklädningsrummen uppbrutna där bland annat en mobiltelefon och en plånbok med betalkort stals, säger Åsa Emanuelsson.

Det är det stulna betalkortet som de två männen försökte använda i fredags.

- De ska ha försökt köpa saker med kortet men inte haft rätt till det. Det ska röra sig om flera butiker, men jag kan inte svara på om något köpt lyckades, säger Åsa Emanuelsson.

17 och 18-åringen misstänks nu för stöld, häleri och egenmäktigt förfarande, då de innehaft det stulna kortet i sin ägo.

Båda greps i fredags men släpptes på fri fot av åklagare. De är fortsatt misstänka för brott.

Publicerad 19 March 2018 00:00

Startsidan just nu