Genrebild.

Genrebild. Foto: Mostphotos.com

Glaskrossare erkände – ändrar sig efter att ha släpps fri

Åklagaren: "Tillbaka i ett läge där båda nekar"

HELSINGBORG.

En efter en krossades rutorna. Totalt förstördes 102 rutor på Dalhemsskolan den 11 januari i år. Polisen grep en 20-årig man på platsen. Han erkände sitt brott inför häktningsdomare. När han sedan släpptes drog han tillbaka sitt erkännande.

Av
Andreas Holm

Två män, 20 respektive 17 år, har suttit anhållna misstänka för brott. Nu nekar båda till brottet som rubriceras som grov skadegörelse.

– Nu är vi tillbaka i ett läge där båda nekar. Men bevisningen är god så till vida att jag inte lagt ner något åtal, utan snarare ser en grund till att väcka åtal, säger kammaråklagare Linda Seger.

Notan på skadegörelsen landar över 300 000 kronor, närmare bestämt 321 131 svenska kronor. Ett väldigt högt belopp tycker Linda Seger.

– Men samtidigt är det vad jag förväntat mig. Det var ett stort antal fönstern som förstördes och som behöver bytas ut. Det är ett omfattande arbete. Samtidigt kunde pengarna gott till mycket bättre saker, säger hon.

Hur går ni vidare?

– Vi jobbar på som vi hade gjort även om vi haft ett erkännande eller inte. Det blir analys av den tekniska utredningen, bland annat hoppas jag det kan säkras bevis genom spår på glassplitter. Vi går också igenom den övervakningsfilm som finns från området.

Publicerad 19 March 2018 00:00

Startsidan just nu