Från 31 mars kommer Malaga finnas som destinatiom från Malmö Airport.

Från 31 mars kommer Malaga finnas som destinatiom från Malmö Airport. Foto. Mosthotos.com

Semestersugna skåningar sökes – bjuds på resa och boende

”Vill komma så nära våra resenärers upplevelser som möjligt”

MALMÖ/SKÅNE. För andra året i rad söker Swedavia, som driver Malmö Airport, skåningar som är sugna på att resa. Genom projektet Expedition Destination bjuds de utvalda ambassadörerna på både resa och boende i utbyte mot att de sedan berättar om sin upplevelse.

– Vi vill komma så nära våra resenärers upplevelser som möjligt. Det bästa sättet att ta reda på vad våra resenärer gillar är att låta dem utforska världen på egen hand och sedan berätta om upplevelsen, både för oss och för släkt och vänner i deras närhet, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Projektet Expedition Destination startades i fjol av Swedavia, som driver Malmö och Göteborg Airport.

Under våren 2017 inkom flera tusen intresseanmälningar och de destinationer dit man skickade reseambassadörer ökade med hela sju procent. Den lyckade satsningen gör att man nu satsar på en andra säsong.

Som reseambassadör förväntas man utforska destinationen på egen hand och dokumentera sin upplevelse med bilder och reseskildringar. Efter hemkomsten förväntas man även ställa upp på en intervju som Swedavia kan använda i kommersiella syften.

– När man blir utvald får man åka iväg och upptäcka ett nytt resmål, man reser precis som man vill och brukar men dokumenterar också sin resa genom att ta bilder och skriva en resedagbok. Vi publicerar sedan reseambassadörens upplevelse och tips i våra kanaler, förklarar Hans Uhrus, presschef på Swedavia.

Enligt presschefen är det många resenärer i och runt Skåne som tror att Malmö Airport är en inrikesflygplats. En föreställning som Swedavia arbetar med att förändra.

– Vi vill lyfta utrikesdestinationerna som man kan resa till från Malmö Airport. Vi har fantastiskt spännande resmål och vi tror att det bästa sättet att informera om dessa är via reseambassadörer.

Så vart går då resan?

Nytt för i år är Malaga, som blir ny destination från Malmö Airport 31 mars, men det går även att anmäla sitt intresse för flera befintliga destinationer med flyg från Malmö.

Varför inte utforska Mallorcas huvudstad Palma eller den vackra grekiska staden Chania. Eller är det kanske lite mer udda semestermål som lockar? I så fall kanske Tuzla i Bosnien eller Cluj Napoca i Rumänien är något för dig.

Anmälan för vårens ambassadörer håller öppet till och med 31 maj 2018.

Publicerad 17 March 2018 06:00