Magnus Pehrsson, tränare i MFF.

Magnus Pehrsson, tränare i MFF. Foto: Bildbyrån

Pehrsson har respekt för sina motståndare

Malmö FF eller Östersund i cupfinal? Allt avgörs ikväll

MALMÖ. En match återstår innan Malmö FF kan utmana om sitt första cupguld sedan 1989. I vägen står förra årets cupmästare Östersunds FK.

– Det här är ett lag som jag har full respekt för. De kommer att bjuda på en rejäl utmaning, även om jag tycker att vi är det bättre laget. Det kommer att bli en väldigt jämn match, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson in en intervju på klubbens hemsida.

MFF slog ut IFK Göteborg med 1-0 i kvartsfinalen. Östersund, som för några veckor sedan lirade sextondelsfinal i Europa League, gav Gais respass med uddamålet 1-0 förra helgen. Nu möts laget på Jämtkraft Arena. Ett väder som hemmalaget är vana vid, medan kanske bortalaget är mindre glada för. Natten bjöd på 27 iskalla minusgrader, vid avspark ser SMHI:s prognos ut att sex minus och moln.

– Hoppas att det blir kallt, det gillar inte Fouad (Bachirou), säger ÖFK-tränaren Graham Potter till Östersunds-Posten, med anledning av en intervju i Sydsvenskan där mittfältare ondgör sig för kylan i Skåne.

Förra året blev det en seger och ett kryss i favör för Malmö FF mot ÖFK. I MFF saknas Fredrik Andersson, Pavle Vagic, Oscar Lewicki och Andreas Vindheim. Den norske backen har dragit på sig en korsbandsskada och är borta i minst två månader.

Avspark för cupsemin är 18.15 ikväll.

Imorgon ställs regerande cupmästarna FC Rosengård i sin cupsemifinal mot Djurgården. En betydligt lättare match på pappret än vad Malmö FF får.

– Djurgården var en bra lott för oss, säger Rosengårds Anja Mittag till Sydsvenskan.

Matchen spelas hemma på Malmö ip med avspark 14.00.

Blir det dessutom tal om final den 13 maj har Rosengård hemmafördel.

– Det var nästan det mest viktiga att ha favören av hemmaplan i så fall, säger Anja Mittag till Sydsvenskan.

Både MFF och FC Rosengårds matcher i helgen kan ses i CMore.

FC Rosengård möter Djurgården i semifinal i svenska cupen. Förra året vann FCR turneringen.

FC Rosengård möter Djurgården i semifinal i svenska cupen. Förra året vann FCR turneringen. Foto: Bildbyrån

Publicerad 17 March 2018 07:30

Startsidan just nu