The final countdown - ett av tio hinder på det uppblåsbara löploppet som kommer till Malmö i sommar.

The final countdown - ett av tio hinder på det uppblåsbara löploppet som kommer till Malmö i sommar. Foto: Pressbild

Löpfest av sällan skådat slag

En halvmil lång bana med uppblåsbara hinder byggs på Ribban

MALMÖ. Loppet har haft hundratusentals deltagare sedan starten för tre år sedan. Nu kommer Gung-Ho, som säger sig vara världens största femkilometerslopp med uppblåsbara hinder, till Malmö.

Av
Andreas Holm

– Vi är den första organisationen någonsin att arrangera ett Gung-Ho utanför deras egen hemmamarknad, säger Christian Thomsen, ansvarig för Gung-Ho Nordics, i ett pressmeddelande.

Det handlar inte om någon vanlig löprunda. Längs med banan finns tio uppblåsbara hinder som måste passeras i det fem kilometer långa spåret. Enligt arrangören kan alla vara med, ingen behöver vara avancerad löpare eller i sitt livs form.

Sverige blir nu det tredje landet i världen som arrangera loppet utanför Storbritanniens gränser, där det hela drog igång 2015.

Alla hinder är uppkallade efter några av världens största musikhits under 1980- och 90-talet, som exempelvis Queens monsterhit ”Under pressure” och Europes ”The final countdown”. Det största, ”Walking on the moon”, är nästan 400 kvadratmeter stort.

Premiär blir i Linköping den 28 april. Den 25 augusti når Gung-Ho Malmö och Ribban.

Foto: Pressbild

FAKTA

Gung-Ho är ett löplopp som genomförs på en uppblåsbar bana. Tävlingen startade i Storbritannien 2015 och förra året hölls evenemang i både Island och Danmark.

I år är det premiär i Sverige där förutom Malmö, även Linköping, Stockholm och Umeå står som värdstäder.

Upp till 250 löpare kan starta i samma heat, nästan ett tusen deltagare kan starta varje timme.

De som är mellan åtta till 80 år kan delta. Barn som är yngre än 12 år, måste vara i sällskap med en vuxen under hela loppet. Dessutom rekommenderas att deltagarna bör vara minst 125 cm långa.

Publicerad 17 March 2018 00:00

Startsidan just nu