Löpfest av sällan skådat slag

En halvmil lång bana med uppblåsbara hinder byggs på Ribban

MALMÖ. Loppet har haft hundratusentals deltagare sedan starten för tre år sedan. Nu kommer Gung-Ho, som säger sig vara världens största femkilometerslopp med uppblåsbara hinder, till Malmö.

Av
Andreas Holm

– Vi är den första organisationen någonsin att arrangera ett Gung-Ho utanför deras egen hemmamarknad, säger Christian Thomsen, ansvarig för Gung-Ho Nordics, i ett pressmeddelande.

Det handlar inte om någon vanlig löprunda. Längs med banan finns tio uppblåsbara hinder som måste passeras i det fem kilometer långa spåret. Enligt arrangören kan alla vara med, ingen behöver vara avancerad löpare eller i sitt livs form.

Sverige blir nu det tredje landet i världen som arrangera loppet utanför Storbritanniens gränser, där det hela drog igång 2015.

Alla hinder är uppkallade efter några av världens största musikhits under 1980- och 90-talet, som exempelvis Queens monsterhit ”Under pressure” och Europes ”The final countdown”. Det största, ”Walking on the moon”, är nästan 400 kvadratmeter stort.

Premiär blir i Linköping den 28 april. Den 25 augusti når Gung-Ho Malmö och Ribban.

Foto: Pressbild

FAKTA

Gung-Ho är ett löplopp som genomförs på en uppblåsbar bana. Tävlingen startade i Storbritannien 2015 och förra året hölls evenemang i både Island och Danmark.

I år är det premiär i Sverige där förutom Malmö, även Linköping, Stockholm och Umeå står som värdstäder.

Upp till 250 löpare kan starta i samma heat, nästan ett tusen deltagare kan starta varje timme.

De som är mellan åtta till 80 år kan delta. Barn som är yngre än 12 år, måste vara i sällskap med en vuxen under hela loppet. Dessutom rekommenderas att deltagarna bör vara minst 125 cm långa.

Publicerad 17 March 2018 00:00