Amanda Johansson på Pressbyrån ser till att vänner från HIH för en kopp kaffe.

Amanda Johansson på Pressbyrån ser till att vänner från HIH för en kopp kaffe. Foto: Paola Nordgren

Kaffe till hemlösa tack vare generösa invånare

"Är oerhört uppskattat"

HÄSSLEHOLM

. Nu har ännu ett café i Hässleholm anslutit sig till kaffehjälpen och ger hemlösa en möjlighet till kaffe och bulle med hjälp av allmänhetens bidrag.

Redan i december 2015 anslöt sig Bjärnors Konditori till initiativet som gjorde det möjligt för de utsatta människor som saknade bostad i Hässleholms kommun att få en kopp kaffe med kaka. Och sedan dess har flera andra café och konditorier tagit efter och nu har även Pressbyrån på centralstationen anslutit sig.

– Vi började med Bjärnors i december 2015 så det har hållit på ett tag. Därefter anslöt Lövet sig, sedan Röda Korset och nu Pressbyrån. På dessa ställen kan man gå in och säga att man vill förbetala fika till någon utav HIH:s utsatta vänner. Det fungerar väldigt bra och är oerhört uppskattat av våra vänner. Att få en varm kopp kaffe och en bulle i kylan som varit är guld värd, och känns gott i magen, säger Ingela Hansson, från föreningen Hemlösa i Hässleholm.

Enligt Ingela Hansson fungerar initiativet tack vare generösa Hässleholmsbor som betalar för en extra fika emellanåt när de själva är inne och fika, bara för att göra det möjligt för dessa människor att också kunna värma sig med en kopp kaffe.

– Vi är så tacksamma för att vi har ett gott samarbete med dessa aktörer och att vi har så generösa medmänniskor.

På Pressbyrån som nu också erbjuder möjligheten till hemlösa så krävs det dock att man swishar till föreningen och de i sin tur går in och betalar för fikan i efterhand.

– Vi har inte så många fler caféer i stan tror jag. Men de som finns får mer än gärna ansluta sig, säger Ingela Hansson.

Publicerad 17 March 2018 04:00

Startsidan just nu