Enligt SMHI väntas stabilare väder nästa vecka

Enligt SMHI väntas stabilare väder nästa vecka Foto: Mostphotos.com

SMHI: Andas ut – vargavintern uteblir

Nästa vecka blir vädret stabilare

SKÅNE.

Den som befinner sig i sydvästra Skåne just nu kan lokalt få uppleva en bitande kyla i kombination med vind och snö i rikliga mängder. Men redan på lördag eftermiddag avtar både snöandet och blåsten.

Av
Maja Bergqvist

Under fredagen och lördagen kommer det att blåsa rejält i hela Skåne. Ostliga vindar har kommit in från Östersjön. En hel del snöbyar drabbar också skåningarna. Framför allt snöar det i södra Skåne, men även skåningarna i norr får räkna med en del snöfall.

Det kommer inte att komma några stora mängder snö

– Det kommer inte att komma några stora mängder snö, därför går vi inte ut med en varning, säger Lisa Frost som är meterolog på SMHI.

Snöbyarna kommer att hålla i sig fram till lördag eftermiddag. Under söndagen väntas plusgrader under dagtid, så även nästa vecka, då vädret blir stabilare. Dock får vi räkna med lite kyligare nätter.

I västra Skåne är det i stort sett barmark, medan det i östra och norra Skåne ligger en del snö kvar. Blåsten gör att snön fyker, vilket kan ställa till det i trafiken.

– Snöfall och snö, även i mindre mängder, tillsammans med vind gör att man alltid måste vara extra försiktig när man är ute på vägarna, säger Lisa Frost.

Publicerad 16 March 2018 00:00