Genrebild.

Genrebild. Foto: Mostphotos.com

Hemtjänstpersonal skrämde iväg inbrottsjuv

Satte stopp för åldringsbrott

MALMÖ. En man i 90-årsåldern var ute på promenad i Lindeborg när en okänd man dök upp. Han började prata med mannen och följde honom hem till lägenheten. Då dök hemjänstpersonal upp och skrämde iväg mannen.

Av
Andreas Holm

– Personalen insåg att mannen inte var där på gästvänlig visit utan misstänkte brott. De avhyste mannen omgående, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Ingenting ska ha stulits i den äldre mannens lägenhet. En anmälan om försök till grov stöld har upprättats.

– Vi har fått in bra signalement som vi kommer jämföra med andra åldringsbrott som drabbat Malmö den senaste tiden, säger Nils Norling.

Under torsdagen inträffade fler åldringsbrott, men i dessa fall han tjuvarna komma över värdesaker.

En kvinna i 95-årsåldern fick besök i sitt hem på Limhamn. Någon gång under eftermiddagen ska ett okänd antal gärningspersoner tagit sig in i bostaden och stulit både flera smycken och en okänd summa kontanter.

Strax efter 15-tiden ringde två okända män på dörren hos en kvinna i 80-årsåldern på Augustenborg.

– De lurade sig in i bostaden av okänd anledning och kunde leta igenom lägenheten innan de försvann med två handväskor. Bland annat en plånbok och bankkort stals, men även en nyckelknippa. För att ta det säkra före det osäkra har låset till bostaden bytts ut under dagen, säger Nils Norling.

Det finns inga misstänka eller gripna i nuläget.

Publicerad 16 March 2018 14:52