4 000 pensionärer bjuds på biokväll

SKÅNE. 4 000 pensionärer får se den populära filmen Tårtgeneralen helt gratis. Det är företaget Veteranpoolen som bjuder samtliga sina anställda på en biokväll. I Skåne rör det sig om cirka 300 veteraner som bjuds in till visningar i Malmö och Helsingborg.

I mitten av 80-talet utser tv-programmet Rekordmagazinet Köping till Sveriges tråkigaste stad. Den misslyckade entreprenören Hasse P bestämmer sig för att motbevisa "Stockholmsjävlarna" genom att bygga världens längsta smörgåstårta. Nu har händelserna blivit till spelfilm med Mikael Persbrandt i huvudrollen. För regin står tv-profilerna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson

Idén att visa filmen för alla anställda fick Veteranpoolens marknadsansvarige Gustav Jakobsson när han lyssnade på ett avsnitt av Filip & Fredriks podcast.

– Jag hörde att de hoppades att filmen även skulle nå ut i den lite mer seniora demografin eftersom Tårtgeneralen med sin mänskliga värme och humor verkligen har potential att bli uppskattad av en mogen publik. Då slog det mig att filmen skulle kunna bli en perfekt våraktivitet för våra fina medarbetare, en gest från oss som arbetsgivare för att visa hur mycket vi uppskattar deras arbete. Därför har vi nu bokat biosalonger över hela Sverige och bjudit in våra veteraner för att tillsammans se Tårtgeneralen och ha en riktigt härlig kväll, säger han i ett pressmeddelande.

Fredrik Wikingsson gläds åt initiativet.

– Det här är nåt av det härligaste jag har hört på sju år. Våra hjärtan bultar för svenska pensionärer och deras tillgång till underhållning. Tårtgeneralen skildrar ett Sverige de var med och byggde upp, och den är som klippt och skuren för dem, säger han.

Veteranpoolen är ett bemanningsföretag för pensionärer som vill och kan fortsätta jobba. De anställda är verksamma inom hushållsnära tjänster och företagsbemanning.

Publicerad 14 March 2018 00:00