Påverkad man gick till attack mot polis – kroppskamera filmade allt

39-åringen både skallade och sparkade polis

MALMÖ. Den påverkade mannen skulle omhändertas av polis i ett trapphus. Han blev allt mer aggressiv och gick till attack genom att skalla och sparka en polisman. Hela händelseförloppet ska ha filmats av polisens nya kroppskameror.

Av
Andreas Holm

– Mannen stod och bankade på en dörr och vittne hade sett honom slå på dörrar i hela trapphuset, säger Nils Norling.

Händelsen inträffade i ett trapphus på Trelleborgsgatan vid 15-tiden under måndagen. Polisen larmades till platsen efter att en man, som visade tydliga tecken på att vara påverkad, stod och bankade på en dörr.

När polisen skulle omhänderta den 39-årige mannen blev han aggressiv.

– Han sätter till kraftigt motvärn, kränger med kroppen och försöker komma loss. I samband med detta skallar och sparkar han en av polismännen innan patrullen lyckades få fast honom, säger Nils Norling.

Polisen som blev utsatt för våldet var utrustad med en av polisens nya kroppskameror vilket innebar att hela förloppet fastnade på film. Men det handlar inte om första tillfället.

– Redan i februari användes kameran för första gången vid ett ingripande i Malmö. Det är ett otroligt bra hjälpmedel, säger Nils Norling.

Polisen som attackerades ska inte fått några allvarligare skador. Den 39-årige mannen greps och misstänks nu för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott eget bruk.

– Han frigavs under gårdagskvällen men är fortsatt misstänkt, säger Nils Norling.

Publicerad 13 March 2018 00:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen