Maskerade personer angrep ICA-personal

Ska ha varit beväpnade med tillhyggen

FALSTERBO.

Vid 21-tiden på måndagskvällen överraskades personal på ICA Torgboden av maskerade rånare när de skulle lämna butiken. Incidenten är den tredje på bara några månader.

Av
Magnus Wahlström

När personalen på ICA Torgboden i Falsterbo hade avslutat arbetsdagen och skulle lämna butiken på måndagskvällen möttes de av en obehaglig överraskning. Utanför personalingången hade två maskerade personer, beväpnade med någon form av tillhygge, gömt sig och hoppade fram när personalen gick ut.

– Både personalen och rånarna blev rädda och flydde, berättar butikens ägare Fredrik Göransson.

Personalen lyckades därefter larma polisen som kom till platsen. Efter att ha sökt igenom butiken kunde de konstatera att ingen varit inne och att ingenting saknades.

Incidenterna hos ICA Torgboden har på senare tid avlöst varandra. I julas tog sig tjuvar in i butiken och länsade ett kassaskåp. Förra veckan utsattes butiken för ett nytt inbrottsförsök, men den gången lyckades gärningspersonerna inte ta sig in.

Huruvida händelserna har något samband vet inte Fredrik Göransson, som på tisdagen berättade att tankarna om varför just de blivit utsatta snurrade på högvarv i hans huvud.

Samtidigt vill han sända ut en uppmaning inför framtiden om att säkerhetsrutinerna i butiken har skärpts och att det inte finns någonting av värde att hämta för eventuella tjuvar.

– Vi har kontakt med säkerhetsföretag varje dag. Här finns ingenting att hämta i butiken, avslutar han.

Publicerad 13 March 2018 00:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen