Två män anhållna för grovt vapenbrott

En person greps efter polisjakt i park

MALMÖ. Polis och hundpatrull larmades till Sölvesborgsgatan sent under lördagskvällen. Två män greps senare och misstänkts nu för grovt vapenbrott.

Av
Andreas Holm

Mannen ska enligt polisen varit kraftigt påverkad av narkotika och vandrade omkring på Malmös gator utan tröja med både automatvapen och pistol.

– En uppringare hade observerat en man bära ett skjutvapen. Kort efteråt slängde han eller la ifrån sig vapnet och försvann in i Folkets park, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Polis larmades till platsen och efter en stund kunde en man i 30-årsåldern gripas av hundpatrull och polisens insatsstyrka vid en av ingångarna till parken.

– Han greps och fördes sedan till sjukhus med skador han åsamkat sig själv när han försökte fly. Det rör sig inte om några skottskador och inte heller om några allvarliga skador, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral under söndagen.

Enligt Nils Norling skadade mannen sin ena fot så pass allvarligt att han fortfarande vårdas på sjukhus under måndagen.

I nära anslutning till mannens lägenhet, där vittnet observerat honom, hittades de vapen som han lagt ifrån sig - ett automatvapen och en pistol.

Gripandet ledde till husrannsakan i en lägenhet i Malmö. Där greps ytterligare en person, en man i 45-årsåldern, efter att polisen hittat både narkotika och skjutvapen i bostaden.

– Vad för slags narkotika kan jag inte berätta, men det rör sig om en mindre mängd, säger Nils Norling.

Under söndagsmorgonen anhålls de båda männen misstänkta för grovt vapenbrott och narkotikabrott genom innehav. Den yngre mannen misstänks även för narkotikabrott genom eget bruk.

Publicerad 11 March 2018 00:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen