Från kassan på Coop till final i Talang

Frida Green: "Vågar knappt tro det är sant"

YSTAD/STOCKHOLM. Med stående ovationer från juryn och flest röster från tittarna gick 25-åriga Frida Green vidare under den första semifinalen i Talang. Nu väntar en nervös tid inför det sista stora framträdandet.

– Jag vågar knappt tro det är sant. Jag är ganska mycket ledig från jobb så jag ska bara ta det lugnt, spara på rösten och riktigt ladda inför nästa framträdande, säger hon till Lokaltidningen.

Frida Green arbetar vanligtvis som kassörska på Coop i Ystad och hoppar även in som konfirmandledare i församlingen. Under hösten började hon dock känna att hon var redo för en alternativ karriär.

– Jag har alltid velat sjunga, men det tar ett tag att utveckla ett artisteri. Nu kände jag mig bekväm i mig själv och att jag är redo, säger hon.

Att det skulle bli i Talang hon provade sina vingar i var självklart.

– Idol har aldrig varit mitt forum så Talang kändes naturligt.

I oktober bar det av till Stockholm där Fridas framträdande med Sias "Chandelier" gick direkt hem hos juryn.

– Jag fick jättebra respons och redan två dagar efter auditionen fick jag reda på att jag gått vidare till semifinal. Sedan började hemlighetsmakeriet. Jag fick ju inte säga något om hur det hade gått. inte på fyra månader.

Kund efter kund kom fram och frågade hur det hade gått

När programmet började sändas i januari väcktes naturligtvis nyfikenheten hemma i Ystad, vilket gjorde det än svårare för Frida att hålla masken.

– Kund efter kund kom fram och frågade hur det hade gått. Men jag stod på mig och sa att de fick se programmet.

Så i fredags var det äntligen dags för Frida att åter äntra Talangscenen.

– Det var nice! Det är alltid läskigt att sjunga live, men jag försökte fokusera på publiken som var där och inte tänka på alla som satt och tittade framför tv:n.

Konkurrensen var hård, men Frida gjorde ett lysande framträdande med Jess Glynnes ”Take Me Home”, vilket tog henne hela vägen till final.

Om lite mindre än två veckor bär det åter av mot huvudstaden. Trots att hon då ställs in för akter som fått så kallade Golden Buzzers, vilket innebär att de fått en direktplats i finalen. är hon lugn.

Enligt Ystadssångerskan kan det till och med vara en fördel att ha gått den långa vägen.

– Jag tror nog att vi som gått via semifinalen är lite bekvämare i skorna. Vi vet konceptet och har fått chansen att känna in scenen, säger hon.

Oavsett hur det går hoppas Frida att medverkan i programmet ska leda till ett karriärbyte.

– Jag hoppas verkligen att det här kommer att leda till att folk kommer höra av sig och att jag kommer kunna leva på att åka runt och spela, säger hon.

Finalen i Talang sänds 16/3.

Publicerad 11 March 2018 07:30

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen