Kontraster i centrum när Laserow intar Bukowskis

”Låt den räliga gamla byrån få nytt liv”

MALMÖ/VOLLSJÖ. När TV-profilen och antikexperten Karin Laserow öppnar utställning på klassiska Bukowskis i Malmö, står kontrasterna i centrum.

– Jag vill inspirera och stimulera publiken att våga blanda nytt och gammalt på ett unikt sätt, säger hon.

Karin Laserow som är känd från succéprogrammet ”Bytt är bytt”, har under fyra säsonger guidat TV- tittarna genom antikvitetsdjungeln på sin på genuina skånska. En ny säsong ska spelas in under våren. De som redan nu saknar den rättframma skånskan får dock en chans att möta henne live redan till helgen då de dessutom kan få sina egna antikviteter värderade av experten.

Under våren lanserar Bukowskis tillsammans med Laserow Antiques nämligen månatliga utställningar med fokus på inspiration och trender inom inredning och antikviteter.

– Varför köpa nytt när det finns gammalt? Det finns så himla många saker därute som bara väntar på att bli omhändertagna! Att förädla, förnya och återanvända. Jag hoppas att vi tillsammans, genom dessa utställningar, ska inspirera och stimulera publiken till att köpa antikviteter och våga blanda nytt och gammalt på ett unikt sätt, säger hon.

För Karin Laserow finns det flera typer av antikviteter.

– Det finns kulturskatter som man absolut inte får röra, men så finns det antikviteter som mår bättre av att tas om hand så att de går att använda i ett modernt hem, säger hon.

Det handlar om ren skär återvinning

Som exempel tar hon farmors gamla byrå som ingen vill ha.

– Man kanske tycker att den är rälig och ful, men ofta handlar det om riktiga möbler av bra kvalitet som förtjänar en plats. Genom att göra om den, kan den åter få liv. Det handlar om ren skär återvinning, säger Karin Laserow.

Tillsammans med dottern Liza driver hon Laserow Antiques i Vollsjö och New York.

Laserow Antiques har en unik inredningsstil som slagit igenom både i Sverige och internationellt. Symboliskt för Laserows kreativa uttryck är en vågad och formstark stil där svartmålade barockmöbler med enkelhet blandas med gustavianska sammetsklädda stolar, allt i en skandinavisk modern tappning.

De kurerade månatliga inredningarna på Bukowskis kommer följa deras motto: Dåtid Möter Nutid För Att Skapa Framtid.

För Bukowskis innebär samarbetet, som inleds på lördag 10 mars, en förstärkning av auktionshusets närvaro i Skåne där Karin Laserow blir ny representant.

– Det skall bli oerhört spännande att se vad som kommer in för värdering under lördagens Öppna Hus i Malmö, vilket vi tillsammans med Karin Laserow bjuder in till för en stor dos inspiration, föreläsningar och fri värdering av våra främsta specialister, säger Andreas Rydén, chefsspecialist Bukowskis i ett pressmeddelande.

Publicerad 10 March 2018 04:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen