Flerfamiljshus utrymt efter kraftig brand – taket rasade in

"Det finns en stor spridningsrisk"

LANDSKRONA. Det brinner för fullt i ett flerfamiljshus. Flera lägenheter utrymdes tidigt i morse med anledning av en brand på Trädgårdsgatan.

Av
Andreas Holm

– Det brinner för fullt, säger Gert Andersson, insatsledare vid räddningstjänsten Landskrona vid 8-tiden på lördagsmorgonen.

Nio räddningstjänstenheter från Landskrona, Helsingborg, Åstorp och Svalöv jobbar med att släcka branden som ska ha startat uppe i ett vindsutrymme. Arbetet beräknas ta minst tre timmar, om inte mer, enligt räddningstjänsten.

– Branden startade på vinden och lägenheter på både fjärde och tredje våningen i huset har börjat brinna. Det finns en stor risk att elden kan sprida sig till grannfastigheter och vi jobbar för fullt med att släcka branden, säger Gert Andersson.

Klockan 05.57 larmades SOS om en brand på Trädgårdsgatan. När räddningstjänsten kom fram till platsen konstaterades en fullt utvecklad brand i huset som rymmer tio lägenheter.

Senare under förmiddagen rasade taket in på byggnaden och flera boende i grannhuset evakuerades. Vid 10-tiden konstaterar räddningstjänsten att spridningsrisken minimerats och vid 12-tiden var branden under kontroll.

Foto: Läsarbild

Flera trappuppgångar fick utrymmas, och minst 23 personer evakuerades. En del vägar i området nära Trädgårdsgatan har spärrats av.

– Polispatruller på plats hjälpte till att knacka dörr och evakuera huset. Vi har inga uppgifter om att några personer saknas utan alla ska vara i säkerhet, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.

Flera ambulanser budades till platsen men ingen person ska ha skadats.

– Enligt den information vi fått ska inga personer skadats i samband med branden, säger Kim Hild.

Vid midnatt var elden släckt och räddningstjänsten var lämnade platsen. Enligt Kvällsposten kommer ingen av de boende kunna återvända till sina lägenheter.

Publicerad 10 March 2018 00:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen