Ung man död och flera skadade efter knivslagsmål

18-årig man har anhållits misstänkt för mord

HELSINGBORG. En man i 20-årsåldern har avlidit av skador han ådrog sig under ett bråk under tisdagskvällen. En 18-årig man har anhållits misstänkt för mord.

Av
Andreas Holm

– Vi larmades till Drottninghög vid 20.30-tiden. Där ska ha varit någon form av stort bråk med knivar. På platsen hittade patrullerna en skadad man, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.

En ung man avled av sina skador medan fyra andra män i åldrarna 18 till 21 år vårdades på sjukhus med skärskador. Akuten på Helsingborgs lasarett fick spärras av för att säkerställa att allmänheten kunde söka vård och att sjukhuspersonalen kunde utföra sitt arbete under säkra förhållanden.

Under natten tillkallades extra resurser från Malmö för att stärka den polisiära insatsen.

Det är oklart om den avlidne mannen i 20-årsåldern fått stickskador.

– I nuläget känner vi inte till den exakta dödsorsaken, men personen har utsatts för grovt våld. Det förekom rykten om att han skulle ha blivit skjuten men det stämmer inte, säger Kim Hild.

Under natten spärrades ett stort område på Drottninghög av, bland annat i anslutning till Blåkullagatan och Grönkullagatan. Avspärrningarna hävdes klockan 05.26.

Flera personer hämtades in till förhör under natten och på morgonen greps och anhölls en man född 1999 misstänkt för mord.

– Det är oklart om han misstänks för mer brott. Under dagen arbetar vi vidare med vittnesuppgifter. Det rör sig om ett omfattande utredningsarbete för att ta reda på vad som ligger bakom bråket, säger Kim Hild.

Hur är det med de andra skadade?

– En man vårdas fortfarande på sjukhuset, läget är stabilt och inte livshotande. De andra har kunnat lämna sjukhuset.

Händelsen utreds som mord och mordförsök och ärendet leds nu av grova brott i Helsingborg.

Under dagen kommer polisen fortsätta sitt arbete, bland annat med att finnas på plats i Drottninghög.

– Vi vill skapa trygghet och synlighet i området. Dels för att finnas där för de som är oroliga och vill prata med oss, och dels för de som vill lämna tips. Det kan göras helt anonymt, antingen på plats eller via telefon 11414, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i nordvästra Skåne.

Någon mer information har polisen inte i nuläget.

– Vi vet att det är ett stort antal personer som har bråkat, men det är oklart varför. Det ska vi försöka ta reda på, säger Åsa Emanuelsson.

Publicerad 07 March 2018 00:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen